מחשב העל הקוונטי ההיברידי הראשון בעולם נכנס לשירות וכבר מרגיז את יכולות המחשוב בקנה מידה פלנטרי - Techguru

בקיצור
  • 🔬 יפן פורסReimei, מחשב העל הקוונטי ההיברידי הראשון בעולם.
  • Reimei משלב את הכוח שלחישובים -עלמחשבים מסורתיים וקוונטיים לחישובים מהירים יותר.
  • שימוש בQubits יונים לכודיםומעבורת יונים ליציבות ודיוק מוגברים.
  • מתקדם פנימהתיקון שגיאהלהבטיח את אמינות החישובים ולחזק את יכולות ה- Reimei.

יפן סימנה לאחרונה נקודת מפנה משמעותית בתחום המחשבים המתקדמים על ידי פריסת מחשב העל הקוונטי ההיברידי הראשון בעולם. נקרא Reimei, מחשב קוונטי זה של 20 Qubits שולב במחשב העל Fugaku, המדורג שישי מהר יותר בעולם. התקדמות זו מבטיחה לשנות מגזרים שונים כמו מחקר מדעי, רפואה ובינה מלאכותית. על ידי שילוב של כוחם של מחשבי -על ומחשבים קוונטיים מסורתיים, החוקרים מקווים להתגבר על אתגרים מורכבים בצורה יעילה מתמיד.

להבין את מחשב העל הקוונטי ההיברידי

וכןמחשב -על היברידיהוא מיזוג חדשני בין מחשב -על מסורתי למחשב קוונטי. מעצבי -על מסורתיים מסוגלים לבצע מיליארדי חישובים בשנייה, ואילו מחשבים קוונטיים משתמשים בעקרונות של מכניקת הקוונטים כדי לעבד מידע בצורה שונה באופן קיצוני. שילוב זה מאפשר לחוקרים לפתור בעיות עם מורכבות קיצונית במהירות ללא שוויון.

מחשבים קוונטיים עדיין נמצאים בשלב הפיתוח, עם אתגרים הקשורים ליציבותם ולאמינותם. הגישה ההיברידית מפצה על מגבלות אלה על ידי שילוב החוסן של מחשבי -על קונבנציונליים במהירות של מחשבים קוונטיים. זה פותח את הדרך לעידן חדש בפתרון בעיות מדעיות וטכנולוגיות.

החידושים הטכנולוגיים של Reimei

Reimei נבדל על ידי השימוש בו בQubits יונים לכודיםבניגוד לקוויביטים מוליכים -על נפוצים יותר. טכנולוגיה זו מבוססת על בידוד אטומים טעונים על ידי שדות אלקטרומגנטיים, ואז מטופלים על ידי לייזרים כדי לשלוט על מצב הקוונטים שלהם. שיטה זו מציעה יציבות מוגברת וזמני עקביות ארוכים יותר, ומאפשרת חישובים מדויקים יותר.

היבט חדשני נוסף של Reimei הוא שלומעבורת יון, מה שמאפשר להזיז פיזית את הקוויביטים במעגל כנדרש. גמישות חסרת תקדים זו מייעלת את ביצוע האלגוריתמים המורכבים. המכון Riken Scientific, שבסיסו בסאיטאמה ליד טוקיו, בחר בקוונטום הקוונטים עבור מאפיינים ייחודיים אלה, ובכך איחד את מעמדה המוביל בטכנולוגיה קוונטית.

תיקון שגיאות: אתגר מכריע

מחשבים קוונטיים מתוארים לרוב כ"מרעישים ", בגלל רגישותם לטעויות בגלל חוסר היציבות של Qubits. כדי להתגבר על בעיה זו, טכניקות שלתיקון שגיאהפותחו. ב- Reimei, הקיוביות הפיזיות מקובצות יחד להיווצרQubits לוגייםהמאחסנים את אותו מידע במספר מקומות, ובכך מחלקים את נקודות הכישלון ומבטיחות את אמינות החישובים.

Quantitinium, יצרן Reimei, ביצע התקדמות בולטת על ידי יצירת qubit הגיוני עם שיעור שגיאות נמוך פי 800 מזה של qubits פיזיים מסורתיים. חידוש זה שולב במעבדי החישוב הקוונטיים של Reimei, וחיזק את יכולתו לבצע חישובים מדויקים ואמינים.

החשיבות של התקדמות טכנולוגית זו

שילוב של מחשב קוונטי למחשב -על כמו Fugaku מציענקודות מבט עצומותלמחקר. ניתן לבצע הדמיות מורכבות, כגון ניתוח התנהגות מולקולות בכימיה או דוגמנות של חומרים חדשים בפיזיקה, בזמן שיא.

ברפואה, טכנולוגיה זו יכולה להאיץ את פיתוח הטיפולים המותאמים אישית ולשפר את דיוק האבחון. ניתן לבצע אופטימיזציה של אלגוריתמי למידה אוטומטיים במודיעין מלאכותי לעיבוד נפחי נתונים גדולים ומורכבים עוד יותר. עם שילוב של Reimei, יפן ממוקמת בחזית העולם המירוץ למדעי המחשב הקוונטיים, צעד לעבר מערכותעוד יותר חזק ואמיןו

מחשב העל הקוונטי ההיברידי הוא התקדמות משמעותית בעולם הטכנולוגיה. הוא מעלה שאלות מרגשות לגבי עתיד מדעי המחשב ועל הגבולות החדשים שנוכל לכבוש בזכות החידושים הללו. כיצד טכנולוגיה זו תשפיע על העשורים הבאים של מחקר מדעי ופיתוח טכנולוגי?

אהבת את זה?4.4/5 (29)