כן, מלחים פרהיסטוריים הפליגו את האוקיינוסים לפני 40,000 שנה: גילוי ארכיאולוגי מפיל את כל מה שחשבנו על מקורות הניווט - Techguru

בקיצור
  • 🌊 הנוווטים של דרום מזרח אסיה שולטים בניווט יש40 000 ANSהרבה לפני תרבויות אחרות.
  • 🔍 כלי אבן חושפים אתרבות ימית מתקדמת, עם בניית סירות וניצול משאבי אוקיינוס.
  • 🏝️ תגליות ארכיאולוגיות מדגישות את האי דרום מזרח אסיה כמו כור היתוךחידושים טכנולוגייםו
  • 🚢 פרויקט הזרימה משחזר את הספינות הישנות כדי להבין טוב יותר אתטכניקות ניווטמהזמן.

השרידים הארכיאולוגיים שהתגלו לאחרונה בדרום מזרח אסיה מעצבנים את הבנתנו את ההיסטוריה הימית. תגליות אלה מגלות כי הנווטים הראשונים באזור זה כבר שלטו באומנות הניווט לפני 40,000 שנה, הרבה לפני שהתרבויות אחרות לקחו את הים. מחקר זה, שפורסם ביוקרתיכתב העת למדע ארכיאולוגי, מדגיש טכניקות ניווט מתוחכמות להפליא באותה תקופה, ומפגין ידע מתקדם בבניית ספינות.

מורשת ימית של אבות

חפירות ארכיאולוגיות באזורדרום מזרח אסיה אסיה(ISEA) חשפו עדויות מרתקות לתרבות ימית מורכבת. בניגוד לאזורים אחרים בעולם, ISEA מעולם לא הייתה קשורה לאסיה היבשתית על ידי גשרי קרקע, מה שאילץ את תושביה לפתח מיומנויות יוצאת דופן כדי לנווט בים הגבוה. ארכיאולוגים גילו כלי אבן מתוארכים 40,000 שנה, המשמשים לייצור סירות מתוחכמות.

מלחים קדומים אלה השתמשו בכלים אלה כדי לעבוד על עץ ולפיץ סיבי ירקות, חיוניים ליצירת מיתרים, רשתות וציוד דיג אחר. שרידי דגי האוקיאנוס, כמו טונה וכרישים, שנמצאו בפיליפינים, באינדונזיה ובטימור-לסטה, מעידים על יכולתם לנווט במרחקים ארוכים ולנצל משאבים ימיים בים הגבוה.

תגליות ארכיאולוגיות והשלכות תרבותיות

העבודה שלריצאר פואנטסETאלפרד פאוליקהדגישו את התפקיד המכריע של ISEA כמרכז חדשנות טכנולוגי ימי. עדויות ארכיאולוגיות מראות כי התושבים הראשונים באזור זה היו בעלי ידע מתקדם בבניית ספינות, הרבה לפני הופעתן של טכניקות אלה באזורים אחרים בעולם. שרידי דגים פלגיים גדולים שנמצאים באתרים ארכיאולוגיים מדגישים את מיומנותם לנווט במרחקים ארוכים.

כדי להעמיק את התגליות הללו,זרימת Projet (עבודות מים ראשונות למרחקים ארוכים-ים)הושק. בשיתוף עם אדריכלים ימיים מאוניברסיטת סבו, פרויקט זה נועד לשחזר דגמי אוניות המבוססים על חומרים וטכניקות ישנות. פרויקט זה ממומן על ידי סבסוד מאוניברסיטת אטנו במנילה, ומבטיח לשפוך אור על הכישורים הימיים יוצאי הדופן של נווטים לשעבר אלה.

כושר ההמצאה הימי וטכנולוגיות ישנות

המחקר שנערך על ידי פואנטס ופאוליק מדגיש את כושר ההמצאה יוצא הדופן של הנווטים הישנים של ISEA. באמצעות אמצעים מוגבלים הם הצליחו לפתח טכנולוגיות ניווט מתקדמות, מה שמאפשר נסיעות לים הגבוה. בניית סירות המותאמות לתנאים אוקיאניים מדגימה הבנה מעוצבת של האלמנטים הטבעיים והחומרים הזמינים.

החוקרים גילו כי דפדפנים אלה השתמשו בטכניקות חדשניות כדי להרכיב את הסירות שלהם, כמו שימוש בסיבי צמחייה קלועים לחיזוק מבני עץ. תגליות אלה מדגישות את חשיבות הידע המלאכותי בהישרדותם והרחבתן של חברות האי הראשון.אדון הים מילא תפקיד מכריע בחילופי התרבות והטכנולוגיה בין איי האזור.

שיעורים לניווט מודרני

תגליות ארכיאולוגיות בדרום מזרח אסיה מציעות שיעורים יקרי ערך לניווט מודרני. על ידי הדגשת הכישורים והחידושים של הנווטים הראשונים, הם מעודדים הערכה מחודשת של הידע הימי העכשווי.חקר הטכניקות הישנות יכול לעורר גישות חדשות בבנייה ימית וניהול משאבים ימיים.

החוקרים מקווים כי תגליות אלה יעוררו עניין מחודש בארכיאולוגיה הימית ויעודדו מחקר עתידי באזורים אחרים בעולם. חקר הטכניקות הישנות יכול לתרום גם לשימור המסורות הימיות ולקידום השימוש בר -קיימא באוקיינוסים.

בעוד אנו ממשיכים לחקור את עומק עברנו, אילו גילויים מפתיעים אחרים עדיין יכולים להיקבר תחת גלי ההיסטוריה שלנו?

אהבת את זה?4.6/5 (29)