בקיצור |
|
יונדאי מהפכה במגזר הרכב בחידוש שיכול לשנות את המצב לרכבים חשמליים. היצרן הדרום קוריאני פיתח סוללה המסוגלת להילחם בשריפות, בעיה מכריעה בכל פעם בהן החשמל ההובלה מאיצה. התקדמות טכנולוגית זו, בנוסף לחיזוק בטיחות הרכב, נועדה לעמוד בדרישות ההולכות וגדלות של תקני הבטיחות העולמיים. גלה כיצד טכנולוגיה זו יכולה להפוך את הדרך שלנו לראות את הסוללות ואת הסיכונים הנלווים אליו.
להבין את התופעה של בורח תרמי
עם העלייה במספר הרכבים החשמליים בכבישים, הסיכונים הקשורים לסוללות הופכים לדאגה משמעותית. הבורח תרמיהוא תהליך מסוכן בו תאי סוללה מתחממים במהירות, ומגדיל את זרימת הזרימה ואת הטמפרטורה שלו.תופעה זו יכולה לגרום לתגובת שרשרת המשפיעה על תאים שכנים, שיכולה בסופו של דבר לגרום לפיצוץ. סיכון זה אינו מהווה איום רק על הרכב אלא גם על בטיחות הנוסעים.
מול סיכונים אלה, הרגולטורים ברחבי העולם נוקטים צעדים כדי למזער את האירועים הללו. באירופה, סין והודו, מועדים של חמש דקות לפני שהטלת ההתלקחות המלאה מוטלת על סוללות. מדינות אחרות מאמצות תקנות מחמירות עוד יותר כדי להימנע מהיווצרות גלי חום התורמים לברחה התרמית. יונדאי, עם הטכנולוגיה החדשה שלה, מגיבה ישירות לדאגות ההולכות וגוברות.
טכנולוגיית הסוללות נגד האש של יונדאי
יונדאי עיצבה גישה חדשנית על ידי שילוב סוכן כיבוי ישירות במערכת הסוללות. מכשיר זה מאפשר לשלוט באש במקור, ובכך למנוע את העברת החום מתא לתא.שלא כמו שיטות מסורתיות המשתמשות בחומרים עמידים בחום, השיטה של יונדאי פועלת באופן יזום כדי למנוע את הבריחה התרמית.
מערכת הרכבת הסוללות (BSA) כוללת מארז סוללה, מכשיר הכחדת אש והגיון תוכנת בקרה. חיישני מערכת ניהול סוללות עוקבים אחר פרמטרים כמו טמפרטורה, מתח ולחץ. במקרה של אנומליה, התוכנה מחליטה היכן יש ליישם את סוכן המטף, ובכך להבטיח התערבות ממוקדת ויעילה.
היתרונות הסביבתיים והאבטחה של הסוללה החדשה
בנוסף ליכולתו למנוע שריפות, לסוכן המטף המשמש את יונדאי יש יתרונות סביבתיים משמעותיים. עם יכולת הכחדה גבוהה פי חמישה מזו של מטף מקומי סטנדרטי של 3.3 ק"ג, הסוכן מציע מצויןיכולת קירור, בידוד וחדירותו בנוסף, זה לא מזיק לבני אדם ולסביבה, המייצג נכס מרכזי לרכבים החשמליים של מחר.
עם הופעתם של כלי רכב חשמליים גדולים יותר ומתן אוטונומיה טובה יותר, תקני הבטיחות של מערכות הבטיחות הופכים מחמירים יותר ויותר. יונדאי מתכננת לשלב חומרה ותוכנה מתקדמים לפיתוח מערכות סוללות שלא רק עומדות בתקנים גלובליים. חידושים אלה עשויים בהחלט להגדיר מחדש את תקני האבטחה בענף הרכב.
לקראת עתיד בטוח יותר לרכבים חשמליים
יונדאי מוביס, חברה בת של קבוצת יונדאי, כבר הגישה שלושה פטנטים לטכנולוגיה מהפכנית זו. זה מעיד לא רק על המחויבות של יונדאי לחדשנות, אלא גם את רצונו להציע פתרונות בטוחים ומתמשכים לעתיד התחבורה.על ידי שילוב טכנולוגיה זו ברכביה, יונדאי עשוי בהחלט להניח את היסודות לתקן אבטחה חדשו
התקדמות זו מגיעה ברגע מכריע בו הצורך בפתרונות תחבורה אקולוגיים ובטוחים דחוף מתמיד. השאלה נשארת אפוא פתוחה: כיצד טכנולוגיה זו תשפיע על התקנות העתידיות ועל קבלת כלי רכב חשמליים על ידי הציבור הרחב?
אהבת את זה?4.5/5 (21)