RPCS3הוא אמולטור קוד פתוח (וגם ניפוי באגים) עבור Sony PlayStation 3, המאפשר למשתמשים לשחק ולאפות באגים במשחקי PlayStation 3 על חומרה שאינה PS3, כמו מחשבים שולחניים ומחשבים ניידים של Intel/AMD עם Windows, macOS או Linux.
כעת, RPCS3 זמין גם עבור Raspberry Pi 5.
גרסה חדשה מרכזית של שלRPCS3שוחרר השבוע והוסיףיָלִידתמיכה ב-ARM64 עבור לינוקס, macOS (אפל סיליקון) (אם כי עדיין לא מוכנה) גם Windows. מכיוון שלא מעורבים כלי 'תרגום' של ארכיטקטורה, ביצועי המשחקים טובים יותר.
"עד כמה אנחנו יכולים לקרוא תיגר על הגבולות של חיקוי הקונסולה הידועה בתור המשאב הדורש ביותר לחיקוי עדיין 18 שנים לאחר יציאתה? כדי להעמיד את זה במבחן [אחד המפתחים שלנו] רכש מכשיר Raspberry Pi 5",אומרים הצוות.
הסרטון הזה מציג מגוון משחקי פלייסטיישן 3 הפועלים על ה-Raspberry Pi 5 (אם כי עם כמה אזהרות בולטות, שאליהן אגיע בעוד שנייה):
סרטון נוסף של הצוות מציג את הביצועים שלRPCS3על Apple Silicon באופן מקורי (לעומת זה שרץ דרך שכבת התרגום Rosetta2 של אפל עבור אפליקציות x64) מרשים, הייתי מצפה שזה יהיה: הוא פועל על חומרה יקרה הרבה יותר מהר מ-PS3 אמיתי!
מדגיש את העובדה שמשחקי PS3 פועלים כמעט כמו ב-Apple Silicon עם Asahi Linux, לא רק ב-macOS.
ה-Raspberry Pi 5 הוא מטרה צנועה יותר מכיוון שהוא חלש בהרבה - אז איך הם הצליחו לחלץ אותו?
עם קצת קושי, נראה:
[למדנו] ה-Broadcom VideoCore VII GPU ב-Raspberry Pi 5 הוא לא רק חלש להפליא, אלא גם היה חלש פי כמה מה-GPU של הפלייסטיישן 3 עצמו - ה-RSX. המשמעות היא ש-Raspberry Pi 5 אינו מסוגל להציג את המשחקים הללו ב-720p […] אפילו רינדור 360p של משחקי התלת-ממד הללו הוכיח את עצמו יותר מדי עבור ה-GPU הזה
RPCS3
ככזה, הסרטון מציג משחקי פלייסטיישן 3 הפועלים על Raspberry Pi 5 עם אוברקלוק (8GB) ב-272p ו-30FPS, כלומר ברזולוציית PSP. המשחק חלק גם אם הגרפיקה חסומה1וקול לפעמים קליפים.
לצלילה עמוקהאֵיךמפתחי RPCS3 השיגו חיקוי משחקי PS3 באופן מקורי ב-Raspberry Pi 5 (ו-Apple Silicon), וכמה מהדברים שעדיין לעשות, קראו הרשמי שלהםפוסט הכרזה בבלוג- זו קריאה מפוצצת.
הורד את RPCS3
מעוניין להתעסק בעצמך? תזדקק ל-Raspberry Pi 5 עם 8GB RAM, אחסון מהיר מחובר בשפע, והבינארי העדכני ביותר של RPCS3 Linux ARM64, שניתן לקבל מהאתרדף הורדות RPCS3.
תצטרך גם משהו "לשחק". אני לא אכנס לצד הזה מסיבות ברורות. כמו כן, לא כל משחק יעבוד טוב - יידרש ניסוי וטעייה.
חשוב לדעת כיצד לבצע overclock של Raspberry Pi 5 CPU ו-GPU. השלבים המדויקים יכולים להשתנות בהתאם להפצת לינוקס. אוברקלוקינג אף פעם לא "לוקח" באובונטו 24.04 LTS -ההופעה של 24.10 ב-Pi 5 היא נוראית- אבל זה עובד על Raspberry Pi OS - YMMV.
צוות RPCS3 הקים את ה-Raspberry Pi 5 שלהם עם Arch Linux עבור ARM והעביר את ה-CPU ב-400Mhz (2900MHz) ואת ה-GPU ב-100MHz (1060Mhz). תבנית טובה שכדאי לעקוב אחריה.
אם עושים לך אוברקלוקחוֹבָהלהיות זהיר; רק אוברקלוק במרווחים קטנים. עליך גם לוודא שיש לך צידנית פעילה מכיוון ש-Pi 5 פועל תחת עומסים רגילים בצורה רגילה - הגברת מהירויות הליבה תגביר את יצירת החום עוד יותר.
לבסוף, אם אתה אוהב את מה שהצוות עושה כאן (בין אם זה ב-ARM64 או אינטל/AMD רגיל), אתה יכול לתרום לפיתוח על ידימצטרף לפטרון שלהם.
- הגרפיקה תיראה הרבה יותר גרוע במסכים גדולים יותר, אבל סבירים במסכים קטנים יותר.↩︎