Ghostty: מסוף קוד פתוח חדש שזה טוב להחריד

אנו רואים משהו כמו רנסנס של אמולטור מסוף בזמן האחרון, עם מפתחים להוטים לדמיין מחדש, לחשוב מחדש ולחווט מחדש את הקונסולה הצנועה כדי למנף חומרה מודרנית, האצת GPU, זרימות עבודה מכולות ו(במקרים מסוימים) AI/LLMs.

רפאים, אפליקציית טרמינל חדשה בקוד פתוח וחוצה פלטפורמות שנוצרה על ידי Mitchell Hashimoto (מייסד שותף של HashiCorp) היא האחרונה שהצטרפה למערכה.

האשימוטו אומר שהוא"יצאו לבנות אמולטור מסוף שהיה מהיר, עשיר בתכונות ובעל ממשק משתמש-ממשק מותאם לפלטפורמה, בעודו חוצה פלטפורמות."

המהדורה הפומבית הראשונה התממשה במהלך חג המולד, ממש כמו פחד דיקנסי חגיגי המבקש לתת לנו הצצה אל העתיד. בהתבסס על משחק עם ההצעה הראשונית הזו, זה בהחלט נראה מבטיח.

'GUI מקורי בפלטפורמה' הוא USP חשוב. כלי טרמינל חוצי פלטפורמות אחרים, כמולְעַקֵם, והנחיות פקודה שנבנו בתוך IDES בוחרות בממשקי משתמש לא מקוריים או מותאמים אישית מבוססי אינטרנט, לעתים קרובות מתוך נוחות קידוד, חיזוי ושוויון תכונות.

לא כך עםרפאים.

Ghostty 1.0 בפעולה באובונטו 24.10

בלינוקס,רפאיםה-GUI של כתוב בזיגומשתמש ב-GTK4/libadwaita (ב-macOS ממשק המשתמש נכתב ב-Swift באמצעות AppKit ו-SwiftUI). זה לא רק נראה מקורי, זההואnative – חלונות מקוריים, כרטיסיות, תפריטים, סמלים בתוך האפליקציה, גופן מערכת וכן הלאה.

זה אומררפאיםאינו מרגיש מנותק מהמערכת איתה הוא מתממשק כפי שמרגישים מסופים מודרניים אחרים.

מהדורה יציבה ראשונה זמינה כעת, וכבר מרשימה

Ghostty 1.0 הוא המהדורה היציבה הראשונה לאחר מספר חודשים של גישת ביטא (לכאורה) של YouTuber בלבד, שהניעה מחזור הייפ שהגביר את המהירות שלו, התכונות שלו ופוטנציאל שינוי המשחק שלו - בין אם הוא עומד בדרישותכֹּלעל כך אתה תחליט.

זה בהחלט המקרה שהמהדורה הציבורית הראשונה הזו מרגישה מהירה, עובדת היטב ועשירה בתכונות.

כמובן, השחיקה עם תיאור כל אמולטור מסוף כ"מוצג" הוא שרוב התכונות האמורות הן בלתי נראות, דברים בסיסיים שאדם ייגש אליו, יפעיל או יעשהבטרמינל במקום פעמונים ושריקות תקועים על גביו, שם כדי להציץ!

בנושא ההסתכלות,רפאיםדומה מאודמסוף GNOMEוגם, במובנים רבים, מרגיש כמו זה. זה יכול בקלות לתפקד כתחליף נפוץ - אם כי אם זו הצהרה משכנעת, שוב, אתה צריך להחליט.

Ghostty משתמש ב-GTK4/libadwaita בלינוקס

אני יכול לומררפאיםמרגיש מהיר ומגיב בעבודה עם פקודות, כלים ותהליכים. העובדה שהוא מזדהה עם תמיכה במגוון של יכולות שמפתחים מייצריםבטוח יזכה גם להערכה.

רפאיםתכונות 1.0 במבט חטוף:

  • זמני הפעלה/השקה מהירים
  • תמיכה במספר חלונות, כרטיסיות וחלוניות מפוצלות
  • תכונות פלטפורמת macOS: Quicklook, API לקלט מאובטח וכו'
  • לינוקס: תהליך אפליקציה בודדת של GTK, לוח ראשי, קלט IME וכו'
  • עיבוד מואץ של GPU (OpenGL ב-Linux, Metal ב-macOS)
  • עיצוב נושא עשיר (100 ערכות נושא מובנות, בנוסף תומך בעיצובים מותאמים אישית)
  • משתמש בקיצורי מקלדת רגילים של המערכת
  • שילוב מעטפת אוטומטי עבורbash,zsh,fish, וelvish
  • ציור מחדש של הנחיה מורכבת בעת שינוי גודל
  • דיווח מדריכי עבודה
  • זיהוי תהליך פעיל
  • 'הטיה פרוגרמטית' (כלומר, נטוי מזויף במידת הצורך)
  • תאימות Xterm
  • תמיכת הצללה מותאמת אישית
  • תמיכה בליגטורה ובגופנים משתנים
  • אשכול גרפמה
  • פרוטוקול גרפיקה של קיטי

בניגוד לחלופות אחרות המתהוות,רפאים לא דורש תצורהכדי להתחיל להשתמש בו - וגם לא התחברות (tsk, Warp).

יש קובץ תצורה הניתן לעריכה (ניתן לפתוח מתפריט האפליקציה) המשתמשים יכולים להשתמש כדי לשלוט, להתאים ולהשבית תכונות, התנהגויות, חיבורי מקשים וכו'.

לבסוף, השםרפאיםאינו סימן מסחרי שגיאת הקלדה של ג'ואי סנדון: אttyהיא הקונסולה הווירטואלית שתוכל לפתוח בהפצות לינוקס על ידי לחיצהctrl+alt+f1(ומקשי פונקציות מספרים אחרים).

התקן את Ghostty Terminal באובונטו

מעניין לנסות את קונסולת ה-GPU החדשה והפנטזית הזו? אם אתה משתמש ב-macOS זה קל: הורד את הקובץ הבינארי הרשמי המוכן להפעלה מהאתר.

בלינוקס הדברים מסובכים יותר.

יש פקידרפאיםחֲבִילָהזמין עבור Arch Linuxמשתמשים (ב'אקסטרה'), אניקספתית למי שמשתמש בהגדרות ריבוי חבילות מבוססות מיכל, ואCoprכך שהמשתמשים בפדורה יכולים להביא את המבנה האחרון בלי הרבה מהומה.

האפליקציה פשוט חדשה מכדי שתחזקי הפצה יתחילו לארוז אותה, או שהקהילה הרחבה יותר תתגבר לעשות זאת.

לעת עתה, להתקיןרפאיםעל אובונטו (Linux Mint, Pop!_OS וכו') אתה צריךלהרכיב אותו בידמִןקוד המקור- עד שיופיע פלטפאק, Snap, PPA/DEB או AppImage רשמי (או לא רשמי).

בניית תוכנה ממקור נשמעת מפחידה אבל המציאות לא כמעט מזעזעת.

לְלַקֵטרפאיםקוד מקור באובונטו

דבר ראשון, לךלהורידרפאיםמ-Github מדף ההפצות, ואז לחלץ את ה-ZIP, ואז פתח חלון מסוף חדש וcdלתוך הספרייה שחולצה.

לאחר מכן, התקן את התלות הללו (נדרש כדי לבנות את זה):

sudo apt install libgtk-4-dev libadwaita-1-dev

עַכשָׁיו התקן את Zig 0.13 - וזהחוֹבָהלהיות v0.13, לא מבנה חדש יותר! אתה יכול להוריד קובץ בינארי v0.13 מאתר Zig (כ-tarball, ואז לחלץ אל/opt).

כדי להפסיק את המהומה, אולי תעדיף להשתמש בחבילת Zig snap (הנחשבת בטא):

sudo snap install --beta zig --classic

לבסוף, אתה יכול להמשיך לבנות ולהתקיןרפאיםבאופן מקומי באמצעות הפקודה הזו:

zig build -p $HOME/.local -Doptimize=ReleaseFast

אני לא בטוח אם זה בגלל שהשתמשתי ב-Zig snap, אבל בזמן שהפקודה נבנית בהצלחהרפאיםזה לא מתקין עבורו קיצור דרך/משגר לאפליקציה. הרופאים אומרים לברוחsudo update-desktop-databaseלגרום לזה להראות, אבל זה לא הוצג.

מה שכן עבד היה בנייה והתקנה של Ghostty בכל מערכת:

sudo zig build -p /usr -Doptimize=ReleaseFast

לא משנה באיזו שיטה תשתמש, תן לתהליך הבנייה להשלים.

לאחר שתסיים, הפעלרפאיםממפעיל היישומים.


אני מתכנן להשתמשרפאיםכמסוף ברירת המחדל שלי לזמן מה כדי להעריך כראוי את הפוטנציאל שלו ולראות אם הוא באמת תואם את ההייפ שנוצר ביוטיוב.

עכשיו שאתה יודע על זה, ואיך להתקין את זה על אובונטו, אולי תעשה את אותו הדבר? אני מעוניין לשמוע את דעתך על האפליקציה הזו, אז אל תתביישו בתגובות!